Saturday, 16 April 2011

TaMPaRuLi

JaMbAtAN TaMpAruLi.... ingat si MaRSHa LoNdOH...
disebabkan die slalu nyanyi lagu tue la maka aku pun teringin nak g sane..ahaks.... nak tgk ape yg ade kat sane...
moh je ler tgk pic nie....


JamBaTan GaNtuNg TaMpaRuLi








Sunday, 10 April 2011

Kg BundU TuHaN ~ KUnDaSaNG

Orait..dah sampe Kg. Bundu Tuhan..kat sini blh tgk pemandangan gunung Kinabalu secara dekat...
mase second time jln nie gunung nye xnampak...sbb die malu2 nak kuar...tiong3x....tp aku ade upload gak pic mase first g sini dulu...xmau panjang cte...cu tgk..cu tgk...ahakss...


cantik x view nie?

My sis...Fara

My hubby....

Family Angah

Zara kesejukan...sian dier...

me + my hubby

abg Fadil with Zara

Esya + Zara + Cik Kient

Cik Kient
then, nie pic last year yang nampak view skit..he3x...


tue dia gambaq puncak gunung....

hik3x..


ni la view yang korg blh tgk dr bundu tuhan nie


my hubby ...




nie plak pelbagai view menarik yang di snap



Saturday, 9 April 2011

---> RaNau( PoRiNG) <----

Dari Sandakan we all beralih arah ke PORING...HOT PORING...tempat yg best sgt2...entrance fee kat sini RM 3 /person...nice place..actualy kat sini ade mcm2 aktiviti boleh buat..selain mandi manda kat air panas nie, ade jugak air terjun/waterfall antaranye air terjun Kepungit dan air terjun Langanan..klu mls nak jln g air terjun 2 yang jauh kire2 15 minit tue korang boleh g canopy walk away @ titian kanopi la...tinggi gak canopy poring nie..kat sini kite akan berjalan dari pokok ke pokok..lawatan kali nie xsempat nak naik canopy tue lagi sbb ujan...so we all just panaskan kaki kat poring bawah nie... ape2 pun aku ade upload gamba mase aku g with my hubby dulu....


enjoy the picture k>>>>>


Nie gamba Abg Ipar aku n Amani....

Baru syok tgk kaki esya..

Panaskan kaki  cukup la...

si kecik nie pun nak rase gak...

Angah yang ketakutan naik jambatan gantung nie..hik3x

wah steady je abg nie jln..ahakss...

nape mcm sonsang je jln tue???

last pic sebelum return back to Kundasang 


nie plak pic aku n my hubby naik titian kanopi dulu---->


permulaan nak panjat titian kanopi nie...

kene panjat bukit dulu tau...bukan senang...

hik3x..tgk dah kepenatan...tue pun belum sampe lagi...

kat sini la baru blh start titi..

hati-hati jgn sampe jatuh....laju je..takut ker?

aksi-aksi atas kanopi ..

view yang sangat cantik...i like...










TaMaN BuAyA SaNdAKaN

Dah sampe Sandakan tp xtau nak g mane..so nie la destinasi kiteorg..taman buaya..hahaha...Lepas balik tmn boye nie ingat nak g orang utan sipilok sekali ujan da...for ur information org utan sipilok tue bukak jam 8pg..diorg ckp waktu makan jam 11pg n jam 3ptg..klu kite xpegi waktu mkn diorg xnampak ape pun..so untuk tgk ore utan dtg waktu mkn k...so enjoy pic taman boye nie k..siok jugak ba...
AWANA...SANTAPAN MALAM...hik3X



Sebelum masuk taman buaya...
k.ina, angah,me,fara,amani,esya




FAMILY ANGAH

MY HUBBY...ALA NYAH U NIE...BEG COACH KER? ahaks2X


SI BONGKOK
BUAYA OKU..SIAN TAU... WALAU OKU TETAP MKN DAGING TAU

BUAYA BAKO!! KITE BAKO!!!!..TU YG ITAM TUE...HIK3X


ANTARA BUAYA TERBESAR DI TAMAN NIE N DAH TELAN 4 ORG...KLU BRAN TERJUN LA DLM SANGKAR DIE..ADE BRAN??
YANG NI GANAS SKIT..SBB TUE AIR XLEH TUKAR..
IKAN GEDIK... WAT GULAI LEMAK CILI API...BESAR BETUL..SEDAP KER?



IT'S ME NAK BAGI IKAN GEDIK2 MKN..LAPO SGT GAYE NYER..
NIE PLAK VIDEO TGK BUAYE GOSOK GIGI...HIK3X..BYR RM 10 NIE JE YANG MAMPU DIORG BAGI TGK...BERBALOI KER?..RENUNG2 KAN LA...


video
Tamat kat taman buaya so jom g poring plak----->
PORING WILL BE UPDATE NANTI K...


DeSa CaTTLe

DeSa Cattle la tempat yang paling aku suke kat sini..sbb mcm g new zeland...siok oooo...byk lembu pastue minum susu fresh... waktu melawat die kul 8am sehingga 5pm n of course ade entrance fee RM 3.00/ aldult... yang intersting kite ley tgk lembu beratur g perah susu die jam 3 ptg klu xslh..hehe....mase kiteorg g tue pagi so xdpt tgk prosesnye...yang tau susu dah siap dlm kotak..yum2x....
so aku attach gamba skit untuk tatapan korg...

sejuk sgt kat sini...besttttt


tiket ke desa CAttle

Tamat la aktiviti DeSa CAttLe....view TamAn bUaya sANdAkaN Plak k....Tq for visit...

Iklan Nuffnang